Haber

Son Dakika: İsrail kara operasyonunu genişletiyor! Gazze’deki sivillere “Güneye gidin” çağrısı

İsrail , bu gece Gazze’ye yönelik kara operasyonlarını genişletiyor. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, hastaneler de dahil olmak üzere Gazze’nin kuzeyinde ve şehir merkezindeki sivilleri Gazze vadisinin güneyine gitmeye davet etti.

ARAZİ OPERASYONU GENİŞLİYOR

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların ardından İsrail’in Gazze saldırıları 21’inci gününde de devam ediyor. Bir süredir kara harekâtına tank ve piyadelerini hazır bulunduran İsrail, bu geceden itibaren kara harekâtını genişletiyor.

“GÜNEYE GİT”

Hagari, Gazze’nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki hastanelerin de aralarında bulunduğu sivillerden Gazze vadisinin güneyine gitmelerini istedi.

GAZZE’DE İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistinli telekomünikasyon şirketi “Jawwal”, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze’deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail’in gerçekleştirdiği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve “Gazze’nin dünyayla ilişkisinin kesildiği” belirtildi.

7 EKİM’DEN BU YANA EN ŞİDDETLİ HAVA SALDIRILARI

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırılarını gerçekleştiriyor.

İsrail ordusu, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 21 gün boyunca gece gündüz bombalıyor. İsrail’in Gazze’nin her bölgesini hedef alan saldırıları bu akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail ordusu ilk olarak akşam saatlerinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun İlçesi’ne obüs saldırılarıyla yoğun saldırılar düzenledi.

BİZİ Obüslerle de Vurdular

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine ağır bir hava saldırısı başlattı. İsrail’in elektriğini kesmesi ve yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle karanlığa gömülen Gazze’de sık sık atılan bombaların ateşi gökyüzünü aydınlattı.

İsrail uçakları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye defalarca bomba attı. Patlama sesleri İsrail tarafındaki Sderot kentine ulaşırken, bölge sakinleri İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana en ağır bombardıman olduğunu söylüyor. İsrail ordusu bölgeyi havanın yanı sıra obüslerle de vurmaya devam ediyor. grev.

malkara-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu