Ekonomi

Bitcoin sakinliğini korurken kripto piyasaları Powell’ı bekliyor

Investing.com – bitcoinÖzellikle kripto para piyasaları BeslediLideri Jerome Powell’ın bugün Senato’da yapacağı konuşma öncesinde yatay hareket ediyor.

Hafta sonundan itibaren devam eden yatay seyirde süreç hacimleri de gözle görülür şekilde azaldı. Bitcoin son 4 gündür 22.300 dolar bandında kalırken 22.150 – 22.600 dolar aralığında hareket etti.

Toplam piyasa değeri, 1 trilyon dolar sınırında takviyeler bulmaya devam ediyor. Son 24 saatteki işlem hacmi 30 milyar dolara geriledi. Piyasadaki zayıf görünüm, bu hafta kritik görüşmeler, makroekonomik bilgiler ve olumsuz piyasa koşulları karşısında sakin seyrin bozulabileceği yorumlarına neden oluyor.

Fed Lideri Jerome Powell’ın konuşması bekleniyor

Grafiklere yansıdığı gibi kripto yatırımcıları Powell’ın Fed’in para politikasına ilişkin 6 aylık perspektifini sunacağı toplantıya odaklandı. ABD’li yatırımcılar arasındaki genel görüş, Fed’in şahin politikasına devam edilmesinin ABD’de resesyona yol açabileceği ve enflasyonu düşürmede daha etkisiz kalabileceği yönünde.

Bu endişeler ışığında riskli varlık yatırımcılarının tutunduğu tek kısım Powell’ın konuşmasında daha ölçülü konuşması ve piyasayı rahatlatacak açıklamalar yapması.

Öte yandan kripto para piyasalarının karşılamaya çalıştığı tek risk Fed’in şahin açıklamaları değil. Kripto endüstrisi içinde Silvergate’inYaşadığı finansal sorunlar gündemde kalırken, FTX’in iflas eden girişim sermayesi iştiraki olan bugünkü Alameda Research. Grayscale’e karşı davaPiyasanın açılmasına ilişkin açıklamalar piyasa için yeni bir olumsuzluk olarak yorumlanıyor.

Ethereum’un proof-of-stake’e geçişinden sonra, kilitli ETH’ler serbest bırakılacak. ŞangayGüncellemenin Nisan ayına ertelenmesi de yatırımcıların moralini bozan bir gelişme olarak ortaya çıktı.

Güncel gelişmeler ışığında ilk ödemeler geçen hafta başlayacak. Gox Dağı Davayla bağlantılı olarak alacaklılara yaklaşık 142 bin BTC ödeneceği düşünülüyor. Alacaklıların kripto varlıklarını satabileceklerine dair endişeler, piyasa üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

kigi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu