Ekonomi

Western Union, üçüncü çeyrek sonuçlarında istikrarı korudu, 2024 görünümünü değiştirmedi

DENVER – Western Union (NYSE:WU), Irak’taki zorluklara rağmen şirketin dijital ve tüketici hizmetleri segmentlerinin büyüme gösterdiği üçüncü çeyrek sonuçlarını analist beklentilerine paralel olarak açıkladı. Açıklamanın ardından hisse senedi %1 yükseldi.

Para transfer devi, analist konsensüsü olan 0,44 doları aşarak hisse başına 0,46 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı. Çeyrek için hasılat, analist tahminlerine uygun olarak 1,04 milyar dolar olarak gerçekleşti. Raporlanan hasılat yıllık bazda %6 düşerken, Irak hariç düzeltilmiş hasılat %1 büyüdü.

Western Union’ın Markalı Dijital segmentinin hasılatı %8, düzeltilmiş bazda ise %9 artarken, işlem hacmi %15 yükseldi. Tüketici Hizmetleri segmenti güçlü bir büyüme göstererek, raporlanan bazda %32, düzeltilmiş bazda ise %15 hasılat artışı kaydetti.

Başkan ve CEO Devin McGranahan, “Evolve 2025 stratejimizin devam eden ilerlemesini gösteren üçüncü çeyrek sonuçlarından memnunuz,” dedi. “Tüketici Para Transferi işimizde beş çeyrek üst üste orta haneli işlem büyümesini sürdürdük ve bunun hasılat üzerindeki etkisini artık görüyoruz.”

Şirket, 2024 tam yıl rehberliğini koruyarak, hisse başına 1,70-1,80 dolar arasında düzeltilmiş kazanç ve 4,15-4,225 milyar dolar arasında hasılat öngörüyor. Bu rehberliğin orta noktası, analist beklentileriyle yakından uyumlu.

Western Union’ın çeyrek için GAAP faaliyet marjı, geçen yılın aynı dönemindeki %19,2’den %15,9’a düşerken, düzeltilmiş faaliyet marjı %19,6’dan %19,1’e hafif geriledi. Şirket, düşüşü Irak’tan gelen daha düşük katkıya ve yeni ürünlere yapılan stratejik yatırımlara bağladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

pulumurhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu